Lime Lite Blog
4 blogbejegyzés
Sokszor hallottam ügyfelek részéről, hogy nincs szükségük új weboldalra mert már jó pár éve van nekik.
Az interneten néhány év olyan mint nálunk egy emberöltő. Sokkal gyorsabb a webes evolúció, mint a valós világban. A technológiák gyors fejlődése, a trendek és a megjelenés éppen aktuális divatja hamar elavulttá tesz egy-egy honlapot.

Régen egy céges honlap alapvetően statikus volt, a tartalmat a webmester helyezte el rajta a megrendelői elvárásoknak megfelelően. Ezért a honlapok frissítése nehézkes volt, hiszen mindig alkalmazkodniuk kellett egymáshoz. Az új tecnológiák fejlődése és elterjedése alapvetően változtatta meg ezt a területet. Ma már interaktív dinamikus tartalmakat és interakciókat kell kínálnunk ügyfeleinknek, hiszen egy soha nem változó statikus weboldal nem kelti fel már az emberek figyelmét, ezáltal a weboldalunk nem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket.

Egy mai korszerű weboldal mögött a webmester helyett már adminisztrációs felületet találunk, ahol szinte mindent mi magunk tudunk beállítani, léterhozni, módosítani. Soha többet nem kell várni a webmesterre, ugyanis az álta...
 
2013-07-28 12:03:31
Manapság igen népszerűek a blogok. Sokáig nem értettem a különbséget a fórum és a blog között, mert lehet, hogy nem is igazán volt. Még ma is azt gondolom, hogy sokan nem igazán tudnak különbséget tenni köztük.

Persze ennek egyszerű oka van, ugyanis nincs is igazán releváns eltérés köztük. Mindkét esetben van egy adott témakör, amit a téma indítója határoz meg és melyhez a közösség hozzászólhat.. Az alapvető különbség talán csak a témaindító hatalmában van. Míg a blog a blogger fennhatósága alá tartozik, addig a fórumban szabadabb a témanyitások lehetősége, tehát ez utóbbi - hogyismondjamcsak? - liberálisabb?

Tehát ha én ma jól értem a blog tulajdonképpen egy kicsit újraértelmezett, személyhez kötődő fórum....