Lime Lite Blog
4 blogbejegyzés
2015-05-21 22:15:20
Nem. Ennek a blognak csak annyi a szerepe, hogy megmutassa Önnek blogmotorunk működését.
Blogolni szerintem egyfajta küldetés. Elszántság, kitartás kell hozzá, hogy az önkifejezés ezen eszközét rendszeresen és hasznosan tudjuk használni. Nem mindenki lehet blogger.
Ezt csak mentségként írom le, ha nem, vagy csak nagyon ritkán frissülne ez a blog....
 
2013-09-21 22:10:51
 Egy amerikai, egy német és egy magyar egyszerre látogat meg egy múzeumot. Közben észreveszik, hogy a hátsó kerítés javításra szorul, hát mind a hárman felajánlják, hogy megszervezik a munkálatokat a múzeumnak.

 Az amerikai megméri centivel a kerítést, felír néhány adatot, hosszan számolgat, majd kiböki:
 - Azt hiszem, 90.000 forintért meg tudnám csinálni. 40.000 az anyagköltség, 40.000 a munkások bére, és 10.000 lesz az én hasznom.
 A német, szintén méricskél, számolgat, aztán:
 - Szerintem ki lehet hozni 70.000-ből is. 30.000 az anyag, 30.000 a melósok, és 10.000 nekem.
 A magyar odanéz zsebre tett kézzel, és méregetés nélkül foghegyről odaveti:
 - 270.000 forint.
 A múzeumigazgató teljesen elhűlve:
 - Hogy jön elő ekkora összeggel, amikor meg se nézte rendesen, hogy mit kell csinálni, mint a többiek!!!
 - Roppant egyszerű. 100.000 magának, 100.000 nekem, és a munkával megbízzuk a németet.
 - OK, tiéd a meló....
 
Sokszor hallottam ügyfelek részéről, hogy nincs szükségük új weboldalra mert már jó pár éve van nekik.
Az interneten néhány év olyan mint nálunk egy emberöltő. Sokkal gyorsabb a webes evolúció, mint a valós világban. A technológiák gyors fejlődése, a trendek és a megjelenés éppen aktuális divatja hamar elavulttá tesz egy-egy honlapot.

Régen egy céges honlap alapvetően statikus volt, a tartalmat a webmester helyezte el rajta a megrendelői elvárásoknak megfelelően. Ezért a honlapok frissítése nehézkes volt, hiszen mindig alkalmazkodniuk kellett egymáshoz. Az új tecnológiák fejlődése és elterjedése alapvetően változtatta meg ezt a területet. Ma már interaktív dinamikus tartalmakat és interakciókat kell kínálnunk ügyfeleinknek, hiszen egy soha nem változó statikus weboldal nem kelti fel már az emberek figyelmét, ezáltal a weboldalunk nem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket.

Egy mai korszerű weboldal mögött a webmester helyett már adminisztrációs felületet találunk, ahol szinte mindent mi magunk tudunk beállítani, léterhozni, módosítani. Soha többet nem kell várni a webmesterre, ugyanis az álta...